Hem » Om oss

Om oss

Norrskenet är din lokala fastighetsförvaltare i Norrland. Vi erbjuder skräddarsydd och personlig förvaltning och har ett heltäckande utbud av tjänster inom fastighetsförvaltning för hyresfastigheter, bostadsrättsföreningar och lokaler. För både stora och små fastighetsbestånd.

Vilka är vi på Norrskenet?

Lina Sjöström

Grundare och VD

Lina Sjöström har en bakgrund som VD för ett av Mälardalens största bolag inom fastighetsförvaltning, en roll hon lämnade i samband med att en längtan hem till Norrland och Umeå blev för stark.

- Då hade jag bott i både Malmö och Stockholm berättar Lina, men efter ett antal år långt från min hemstad ville jag norrut igen. Jag ville använda mig av alla erfarenheter och bygga något eget, från grunden, med fokus på hög kvalitet och nöjda kunder.

Eftersom jag varit ansvarig för fastighetsförvaltning inom allt ifrån kommuner till stora och små bostadsrättsföreningar vet jag hur viktigt det är med den personliga kontakten, och att bygga ett förtroende.

Pontus Larborn

Teknisk chef

Pontus Larborn har en lite ovanlig väg in i fastighetsbranschen, efter en examen som jurist såg framtiden ut att tillbringas i domstolen snarare än i undercentraler, men efter några år som jurist och projektledare på ett fastighetsbolag ändrades planerna.

2017 blev han förvaltningschef på ett stort bolag efter att ha varit förvaltare för både bostäder och kommersiella lokaler. I bakgrunden finns ett stort tekniskt intresse, för ny såväl som gammal teknik, så egentligen är karriärbytet ingen slump och oavsett om det är fönsterbyte på agendan, eller om det gäller energioptimering och drift väcks intresset.

 

Norrskenet – Din fastighet i fokus

 

Norrskenets bakgrund

Det började med en dröm, drömmen om att flytta hem till Norrland efter femton år i södra Sverige.

Tanken var att efter åren i Göteborg, Malmö och Stockholm bryta upp och söka ett nytt arbete här i Umeå, där jag är född och uppvuxen berättar Lina Sjöström som grundade Norrskenet Service. Men efter att ha varit VD på ett företag i Stockholm som förvaltade över 20 000 lägenheter, kontor och kommunala verksamhetslokaler på uppdrag av kommuner och bostadsrättsföreningar kände jag mig redo att ta steget till att bli egen företagare.

Affärsidé som fyller en lucka på marknaden

Jag insåg att fastighetsägarna i Västerbotten ofta betalade för mycket för sin förvaltning och fastighetsskötsel, samtidigt som de sällan fick den kvalitetsnivå de hade rätt att förvänta sig. Det finns en lucka på marknaden och den vill vi på Norrskenet fylla.

Erfarenheterna från samarbeten med stora aktörer såsom Österåker kommun, Sigtuna kommun och privata fastighetsägare såsom Wallenstam och inte minst stora och små bostadsrättsföreningar har också gett oss möjligheten att skräddarsy vår produkt, hos oss kan du utöver traditionell förvaltning även hitta ett brett utbud av tjänster, vårt mål är att vi ska vara den enda leverantör du behöver ringa, ett nummer oavsett om det är ett jourärende eller om gräsmattan behöver klippas. Så blir det enklare för dig som kund.

Kvalitet och återkoppling i fokus

Under mina år som VD arbetade vi stenhårt med kvalitet och återkoppling, vi strävade alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar. Vi på Norrskenet har en vision om att alla kunder är lika viktiga, bostadsrättsföreningen med 12 lägenheter är lika betydelsefull för oss som kommunerna med hundratals lägenheter i beståndet. Det blir också en del i vårt kvalitetsarbete, tidigare har jag genomfört ISO-certifieringar av driftorganisationer så jag vet att det på många sätt är nyckeln till framgång, därför arbetar vi på Norrskenet också efter ISO-standard, för kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Bakom Norrskenet står också Pontus Larborn, som i grunden har en examen i juridik men som arbetat med både kommersiella lokaler, bostadsrättsföreningar och stora bostadsbestånd. Senaste rollen var som förvaltningschef på ett företag med över 20 000 lägenheter i beståndet, kommunala verksamheter samt en del specialfastigheter såsom simhallar, en fyr och en ö!

Eftersom vi båda har erfarenheter från större organisationer har vi också valt att bygga en stabil plattform, vi har ett IT-stöd i form av PondusPro som är ett lokalt utvecklat system av Umefast, som numera finns i hela landet, så våra kunder kan felanmäla direkt på vår hemsida, styrelsen kan följa sina ärenden och våra tekniker får sina arbeten direkt i telefonen. Inga omvägar, inga krångliga utskrifter.

Skräddarsydd och personlig förvaltning

Det som har saknats i Västerbotten är ett företag med den lilla leverantörens fördelar i form av personlig kontakt och hög fokus på kundernas behov blandat med stabilitet och god struktur.

Vi på Norrskenet vet att personlig kontakt och stort fokus på återkoppling och proaktivitet är de viktigaste ingredienserna i ett gott samarbete.

Vår erfarenhet är att många stora leverantörer tar väldigt bra betalat för sina tjänster, ofta har de en stor organisation som ska dras runt med mellanchefer, arbetsledare och it-konsulter som alla ska ha kontorsplats, lön och semester.

Det lönar sig alltid att konkurrensutsätta sin nuvarande leverantör, även om man är nöjd och tycker att samarbetet fungerar bra har man inget att förlora på att se över prisbilden.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi på Norrskenet kommer gärna ut på plats och tittar på era fastigheter och träffa styrelsen eller ägaren för att kunna lämna en så bra offert som möjligt, men har man inte tid att träffa oss på plats kan vi alltid lämna en ungefärlig prisuppgift. Begär offert så återkommer vi till dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!Jag godkänner Norrskenets hantering av personnuppgifter